fredag, juli 01, 2005

Winberg - Stanna kvar i Brasilien!

Margareta Winberg är återigen igång och spyr ut sitt manshat, denna gång i den braslianska tidsskriften Veja.
"Svenskarna slår kvinnorna för att visa dem att de fortfarande bestämmer över dem, trots att de förlorat makten över kvinnorna utanför hemmet."
Det rör sig alltså inte om gravt störda individer i Winbergs värld. Det är ett sätt för män att visa makt över kvinnor, att "sätta dem på plats". Hon fortsätter även med;
"40 procent av Sveriges kvinnor har utsatts för våld jämfört med 11 procent av spanjorskorna."
En uppgift som förmodligen är hämtad från ROKS. Siffran har legat runt 3 procent för kvinnor och runt 4 procent för män de senaste åren. Förra året utsattes 3,3 procent av Sveriges kvinnor för våld, enligt den undersökning av levnadsförhållandena (ULF) som görs av Statistiska centralbyrån, erfar DN.


Margareta Winberg (s)

Den moderata riksdagsledamoten Sten Tolgfors lämnade in förfrågan till utrikesminister Leila Freivalds under fredagen, om regeringen står bakom Winbergs uttalande.


Sten Tolgfors (m)
"För en ambassadör finns inget utrymme för frispel. Antingen är uttalandet ett uttryck för en officiell svensk politik linje, och då får man klargöra det. Alternativt är detta ett allvarligt övertramp från en enskild företrädare. Jag hävdar att uppgiften för en ambassadör knappast kan vara att baktala
Sverige utomlands", säger Tolgfors till TT.
Denna inhumana människosyn som Winberg företräder får hon gärna behålla på sin ambassad borta i Brasilien.

Margareta Winberg, stanna kvar där du är, och kom inte hit igen.

Inga kommentarer: