söndag, juli 24, 2005

Omänskliga krafter

Det har hänt igen. Ännu flera civila har dödats i islamisternas krig mot "de otrogna". Minst fyra bilbomber detonerade i Sharm el-Sheikh, Egypten. Ett land som inte är med i Irakkriget, eller har varit involverat i Afghanistan och som dessutom ser Israel mer som en fiende än vän. Varför exploderar bomber i Egypten? Egypten styrs av muslimer som inte delar islamisternas världsåskådning.

Turistnäringen är viktig för Egyptens ekonomi. Man vill slå hårt och skoningslöst mot den egyptiska ledningen. Bland de 88 dödsoffren och de 200 skadade var merparten egyptier, men bland de 25 döda som ännu inte är identifierade kan det även finnas svenskar, då attackerna inträffade i ett område som är populärt bland svenska turister. UD har fortfarande inte fått kontakt med en handfull svenska turister som befinner sig i området.

Irak drabbades också hårt. Polisstationen al-Rashid i stadsdelen al-Mashtal i sydöstra Bagdad, utsattes för en självmordsattack. Självmordsbombaren tänkte förmodligen köra rakt in i polisstationen, men bomben detonerade 20 meter innan målet. Under dagen dödades också ett polisbefäl i Kirkuk, liksom en klanledare sköts ihjäl i al-Balad norr om Bagdad och i en annan attack riktad mot en buss dödades en liten flicka och sex andra civila. Totalt dödades 22 människor och 25 skadades, varav de flesta offer var poliser.

I kriget mot terrorismen måste vi segra. Ett steg på vägen togs i dag, när attackerna som riktades mot civila irakier fick sunniterna som bojkottat förhandlingarna till den nya konstitutionen som skall gälla i Irak, nu ämnar återuppta förhandlingarna. På så vis visar man resolut att några mördare inte kan få stopp på den demokratiska processen och ej heller sätta käppar i hjulen för de icke-islamistiska medmänskliga krafterna.

4 kommentarer:

s sa...

du bryr dig förstås inte om alla civila i afganistan och irak som de allierade dödat under de senaste åren.

Anonym sa...

Det är väl inget emot alla de som dog under Sadam´s tid ? Vakna upp någon gång !!

Christian Swedberg sa...

"s", bryr du dig om de 600 000 människor som grävts fram i Saddams massgravar? De 100 000 kurder som dödades, bara för att de var kurder? De 500 000 som dödades under kriget med Iran?

De civila dödsoffren under kriget uppgår till ungefär 10 000. Terroristerna har dödat över 20 000 civila. Skillnaden är den att USA och dess allierade inte har för avsikt att döda civila, vilket terroristerna har.

Välj själv vilket som är bäst för Mellanöstern. Irak och terrorister, eller USA och hennes allierade.

Anonym sa...

Nu har tryckfelsnisse varit framme igen :-) skjöts ihjäl !