tisdag, juli 19, 2005

Centrum mot Rasism

Regeringen och slöseriet med skattebetalarnas pengar fortsätter att avslöjas. Den här gången är det Centrum mot Rasism som granskats. Kanslichefen Amina Ek har en filosofi som grundar sig på att föreningen och dess medlemmar måste kostas på för att de skall kunna finna sitt kall. Hittills är notan för Sveriges skattebetalare uppe i 14 miljoner kronor, som Integrationsverket har betalat ut. Pengarna har gått till exklusiva möbler, middagar, konferensanläggningar och viner. Att SSU fuskat till sig bidrag, kanske också har att göra med att man behöver "motivation"?

Att en förening, som regeringen, med Mona Sahlin alias fröken "hjärndöd", för att använda Ulf Nilssons ord, i spetsen har skapat inte gör någonting mer än att kosta samhället pengar är inte förvånande. En rörelse växer fram underifrån. Själv blev jag engagerad inom moderaterna för att jag brann för idéer som hörde hemma inom moderata samlingspartiet. Det var inte med något "lönekuvert" som jag kände mig lockad att dra ut i politisk strid.
Utan engagemang händer ingenting och skattebetalarna, vi medborgare, får ta smällen.

2 kommentarer:

Alexander sa...

Detta är något som faktiskt MUF borde belysa och påvisa det enorma slöseriet med skattemedel som istället kunde finansiera skattesänkningar.

Christian Swedberg sa...

Det stämmer. Moderaterna liksom ungdomsförbundet snavar ofta på frågorna kring varifrån skattesänkningarna skall tas.

Att skära ner på antalet myndigheter, minska antalet politiker och kontrollera samt kräva ansvar och reultat till de verksamheter som skattemedel går till, skulle finansiera skattesänkningar.