fredag, juli 29, 2005

Kritik mot ny myndighet

På måndag presenterar Gertrud Åström sin utredning kring hur jämställdhetsarbetet skall bli mera effektivt. Förslaget kommer vara att skapa en helt ny organisation, ett jämställdhetsverk med upp till 50 anställda och 100 miljoner i budget. Med andra ord blir detta den 553:e myndigheten. Myndigheter som redan omsätter 230 000 anställda. Någon som undrar vart alla våra skattepengar hamnar?

Med denna utredning går hon tvärtemot den slutsats som hennes egna utredare kommit fram till.

"Risken är att man bara flyttar fokus från vad som egentligen behöver göras, förbättra regeringens styrning av myndigheterna på jämställdhetsområdet genom de kanaler som redan finns," säger utredare Claes Elmgren till DN.
Om regeringen ändå propsar på för en ny myndighet, tolkar Elmgren det som ett sätt att försöka framstå som handlingskraftig i en för regeringen viktig profilfråga.

"Frågan får kortsiktigt en politisk lösning," säger han.
Redan hälften av alla myndigheter i Sverige har ett tydligt fokus på just jämställdhetsfrågor. Vad skulle en ny myndighet kunna åstadkomma? Ingenting mer än att kosta samhället och skattebetalarna onödiga pengar till Göran Perssons och socialdemokraternas redan djupa fickor.

1 kommentar:

Wille sa...

De har skrivit en artikel i DN Debatt idag också.
Har skrivit ett lite raljerande inlägg om det här.

Man kan ju tycka att de borde komma på lite mer kreativa sätt att filtrera skattepengar från Staten till Vänskapskretsen via Rörelsen..