måndag, juli 11, 2005

Politik när det är som roligast

Att besöka SSU:s hemsida kan vara riktigt underhållande emellanåt. Här är några av kommentarerna;

"SSU är i Almedalen för att visa högerledaren och hans pakt att valrörelsen har börjat på allvar.
Därför fick moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt idag möta mängder av unga socialdemokrater som manifesterade utanför ett seminarium där högerledaren skulle delta."
Här nedan är en bild från denna storslagna kampanj som samlade "mängder" av SSU:are. De övriga som var på platsen kanske "råkade" bli medlemmar?


Mängder av SSU:are?

Här nedan följer en kommentar angående moderaterna som är riktigt festlig;

"Ny styling gör inte moderaterna till ett arbetarparti. Med moderaternas förslag om sänkt a-kassa ned mot 60 procent så tvingas en arbetslös som tidigare hade en lön på 16 000 kronor i månaden att acceptera jobberbjudanden på lönenivåer under 10 000 kronor annars dras a-kassan in."
Det som är den moderata politiken är alltså den, att om man förlorar ett arbete och inte söker nytt arbete, så förlorar man a-kassan. Detta tycker SSU är fel. Det SSU vill ha är alltså detta, att om jag arbetar och tjänar 20 000 :- i månaden och blir arbetslös, skall jag förvänta mig att få lika hög ersättning i arbetslöshet som innan, utan att motiveras att söka nytt arbete. SSU visar själva upp att socialdemokratin i dag är partiet som vill ha människor i utanförskap, beroende av bidrag, medan moderaterna är det parti som vill ha människor i arbete. Det är bara till att tacka och ta emot, och det blir bara bättre;

"Vi vill att moderatledaren ska prata om var de 250 miljarder i skattesänkningar ska tas ifrån. För det är så mycket skatterna ska sänkas om vi ska nå EU-genomsnittet som moderaterna sagt att de vill. Vi vill att han tydligt ska deklarera att hur han tror att låglöneyrken som bärplockning ska skapa ett bättre och tryggare samhälle. Vi vill att han ska prata om hur sänkta ersättningar för sjuka och arbetslösa är en väg framåt för Sverige."
SSU bör nog lämna sandlådan för ett ögonblick. Alla har säkert hört talas om det moderata valfläsket att skapa 300 000 nya arbeten inom bärplockarsektorn.. eller? Är detta verkligen regeringspartiets ungdomsförbund? Barnsligare kommentar får man leta efter. Skattesänkningsnivåerna når man lätt. Socialdemokraterna skär ned på arbeten inom offentlig sektor när de skall spara. Det är sjukvård, skola, polis och försvar som får ta stryk när svångremmen skall dras. När moderaterna sparar, så ryker politiker, deras ersättare, ersättarnas ersättare och politiskt tillsatta byråkrater. Socialdemokratin, egoismens högborg, minskar aldrig på de sina. Det är du och jag som får gå när sossarna styr. Landstingen är Europas största arbetsgivare. Varje landstingspolitiker tjänar ca 49 000 :- i månaden. Gör vi oss av med dem och låter läkarna ta över sjukvården, gör vi inte bara en stor besparing. Vi får också en vård som fungerar, då inte karriärister inom partierna styr vården, utan läkarna själva tar över.
Kanske är det som så, att socialdemokratin kräver lika höga nivåer utanför arbete som man hade i arbete, för att de är rädda om sina egna höga löner? Den nya aristokratin upphör aldrig att förvåna.

Skulle vara intressant att höra SSU:s kommentarer kring det som ägde rum i Jönköping, och det som SSU kallar "låglöneyrken". Svensk arbetskraft var anställd hos NCC för 59 000 :- i månaden. Det ansåg byggnads vara för lite. De krävde istället 62 000 :- i månadslön. Skulle inte detta gå igenom, hotade de med att ta ut de anställda i strejk. Då fick den svenska arbetsstyrkan gå och in kom arbetsglada polacker. 59 000 :- är "låglöneyrke" det.
Sänkta ersättningar motiverar människor att söka arbete. Det skall löna sig att arbeta, inte att leva i utanförskap. Vem skall betala ett bidragsberoende samhälle? USA? Vi har redan höga utlandsskulder som det är.

"Om högerpakten som domineras av moderaterna skulle ta över regeringsmakten så skulle det vara den moderata politiken som kommer att dominera paktens regeringspolitik. Fredrik Reinfeldt har tydligt deklarerat att han vill se mer av pigjobb och bärplockare på arbetsmarknaden. Lägg till detta att detta säger han efter att ha varit på resa i Sverige för att uppleva och hämta intryck. Den relevanta frågan att ställa sig är naturligtvis: I vilken värld lever du Fredrik Reinfeldt och vilka människor har du träffat som vill leva på svältlöner?"
Det som "de hemska" Moderaterna vill införa, är avdrag för städhjälp. Det skulle gagna ensamstående föräldrar, som både skall arbeta och ha tid till barnen. Att få avdrag för att man tar in städhjälp leder till nya arbeten liksom till mindre belastning för ensamstående. I den värld vi som inte lever på skattepengar och fifflar med medlemssiffror lever i, så finns det redan städbolag som arbetar svart. Gör vi dessa arbeten vita får också staten in större skatteintäkter. Sådant vill naturligtvis inte SSU ha.
Det är roligare att sitta kvar kring sandlådan och tro att skattepengar växer på träd, istället för att uppmuntra människor som är i arbete.

Inga kommentarer: