söndag, juli 17, 2005

Bedrägeri i regeringskansliet

Så kom ännu ett bevis på att socialdemokraterna inte kan regera Sverige. En anställd tjänsteman på regeringskansliet har lurat till sig närmare en miljon kronor, förmodligen ännu mera pengar, i den härva som håller på att nystas upp. Att sådant kan förekomma under näsan på Göran Persson är inte bara skrämmande, utan visar på en tydlig oduglighet hos regeringen.

Göran persson har under sin tid vid makten anställt statsråd och erbjudit ministerposter till människor som saknar politisk erfarenhet och ledningsegenskaper. Allt för att lyfta fram sin egen "duglighet" och "karisma" som ledare. Samtliga som anställts har långt ifrån kunnat utgöra något hot mot Perssons egen ställning. En sådan regering faller lätt på eget grepp. Det är förmodligen därför som regeringen på senare tid fått utstå en rad pinsamheter, men sedan är också Persson fostrad i SSU:s kultur, där politik är sekundärt, karriären är det primära.

Hur kunde en person anställd i regeringskansliet lura regeringen?

Som Expressens krönikör Ulf Nilsson uttrycker det;

"Rötmånaden kom tidigt i år och präglades som vanligt av galopperande idioti. Idiotin lokaliserades främst till kanslihuset.

Mona Sahlin: Hjärndöd.
Jens Orback: Dingdång i plåten.
Carin Jämtin: Pingpong på loftet.

[...] Medarbetaren lämnar fram papper och säger att här ska vi blåsa i väg lite kulor. Statsråden Dingdång, Pingpong och Hjärndöd skriver på! Räkningen går till dig, skattebetalaren. Men häng med, det blir värre!
Pengarna går till håll i er nu - "Nordisk motverkan av sexualisering av vardagsrummet". Till: "Framåt kvinnor och unga tjejer". Till: "Teknikens och vetenskapens värld flickors värld".
[...] Det var när jag hunnit så här långt i min granskning som jag hajade till. Jag blev tvungen att fråga mig varför Dingdång, Pingpong och den andra verkligen skrev på utbetalningarna. Varför? VARFÖR?
Tyvärr hade jag inte svårt att finna de två viktigaste svaren:

Genus är lika med kön, är lika med tjejer (ett av fru Sahlins viktigaste honnörsord), är lika med feminism, är lika med röster i nästa val. Om man b e t a l a r folk med riktiga pengar blir det mycket troligare att de röstar på en: det gäller i Sverige lika väl som i Egypten, Brasilien eller vilken bananrepublik du vill. Ska man ha bidrag, så ska man lägga fram tjejprojekt, det vet vilken idiot som helst (inte minst Dingdång)."
Det är så det fungerar i det socialistiska bidragslandet Sverige. Vi erbjuder bidrag till organisationer, studiecirklar, företag och enskilda individer, utan att ställa några som helst krav på att pengarna verkligen skall användas till något konkret. Socialdemokratin slösar med skattebetalarnas pengar, för det är ju ändå vi, och inte godsherren Perssons regering, som står för kostnaderna.

Med lite feministisk retorik går det alltså att lura regeringen på pengar. Varför? Det är i dessa kretsar eventuella röster finns inför nästkommande val. Betalar regeringen, är förhoppningen den att man kan köpa lite röster. I Sverige är den amerikanska valrörelsen allmänt bespottad för att företag och enskilda individer bekostar valrörelserna. I det godtrogna Sverige beter vi oss alltså än värre.

Socialdemokratin har dock löst problemet... med en ny myndighet som skall kontrollera andra myndigheter... fler politiker tillsätts ur "arbetarpartiet" och notan tillfaller återigen skattebetalarna. En mera oduglig regering får man verkligen leta efter.

Inga kommentarer: