tisdag, juli 05, 2005

Schyman attackerar Persson

I Almedalen attackerade F!:s representant, Gudrun Schyman, statsminister Göran Persson för att inte regeringen försvarar feminismen.

Sedan Ireen von Wachenfeldt, ordförande i ROKS, fällde uttalandet att "män är djur" har feminismen attackerats och debatterats. Att en debatt kring feminism och avslöjanden kring den gjorts, faller inte Schyman i smaken. Feminismen får uppenbarligen inte kritiseras. Schyman vill att regeringen skall försvara analysen kring könsmaktsordningen, dvs. att män misshandlar kvinnor för att visa makt. Att det rör sig om störda individer, och inte om något kollektivt massivt våld, tycks inte vara Schymans melodi, vilket redan visar på vilken inhuman hållning F! kommer ha.

Avhoppen från ROKS anser hon vara en följd av att kommuner skall ha hotat organisationen med indragna bidrag, och inte jämförelsen mellan män och djur.

Att Göran Persson inte går ut och försvarar feminismen och könsmaktsordnings-analysen, när det visats att den inte bara har brister, utan är direkt felaktig, visar bara på sunt förnuft från regeringen i den här frågan, men också den radikala hållning som Schyman har.

Med en sådan start, skall det bli intressant att se vilka förslag och idéer F! presenterar i höst.

Inga kommentarer: