söndag, juli 17, 2005

Europas syn på Israel och Irak

Europas syn på Irak och Israel måste uppdateras. Michael Ledeen, liksom judiska kolumnister på American Enterprise Institute som Richard Perle, Douglas Feith, William Kristol och Paul Wolfowitz, har ofta i arbetet med att översätta nyheter från Europa märkt av samma hat som extremistisk arabisk media sprider gentemot judar och Israel.

Europeisk media berättar aldrig om sociala eller ekonomiska framsteg i Irak eller Israel. Det visas enbart bilder på brinnande bilar och lemlästade människor, samtidigt som ett nyhetsankare berättar för tittarna eller lyssnarna om varför attacken inträffat, och skulden läggs oftast på USA eller Israel. Media kablar enbart ut våld och blod. Varför?

Europa har aldrig sett arabvärlden som en fiende. Vi har accepterat den anti-semitiska, och våldsromantiserade bilden som vänsterrörelser och vänsterregeringar har presenterat för oss. De islamistiska extremister som flytt arabvärlden har därför funnit sin fristad här. Det är inte överraskande att många fundamentalister och terrorister har bott och verkat i Europa. Vi besannar deras världsbild, samtidigt som politikerna agerar tolerant mot denna extremism. Problemet är bara att denna extremism inte vill ha någon mångkultur. Vänstermedia i Europa, har genom sitt agerande presenterat en bild av USA som roten till det onda, och om "bara judarna försvann från Mellanöstern, så skulle allting bli bra". Islamisterna tror därför att Europa och extrem islamism går att förena.

När Madrid attackerades fick Israel skulden, liksom den konservativa regeringen förlorade makten för sitt stöd till USA under Irakkriget. Socialisterna gick med på terroristernas krav och drog tillbaka sin armé från Irak. Så attackerades London...

Att Bin Laden tror att Europa kan omvändas till att be i riktning mot Mecka är inget konstigt. Vi har själva presenterat en bild av ett väst i moraliskt förfall. En bild där Europa och islamism skulle kunne förenas. En bild av ett Europa som är svagt, som går i väntan på något annat. Bin Laden tror sig ha svaret.
Låt oss visa honom att han har fel.

Inga kommentarer: