tisdag, augusti 23, 2005

RFSL ljög

RFSL for med osanning när de påstod att två iranska män avrättades genom hängning för att de var homosexuella. Det egentliga skälet var att de båda männen under alkoholpåverkan våldtagit en 13-årig pojke.

RFSL:s rapport om "det inträffade" orsakade ramaskri bland politiker och svensk media.

Migrationsverket beslutade sig för att ställa in samtliga utvisningar av "HBT-personer" till Iran, och skulle utreda saken närmare. Är det inte fantastiskt att en organisation som företräder 2 procent av svenska folket omedelbart får hela det svenska etablissemanget att ryta till? Att en rörelse som RFSL far med osanning är mycket illa.

Dock har RFSL rätt i sin sak. I dag har inte sexuell läggning flyktingstatus, vilket RFSL nu kräver att det skall bli. Det är inte förvånande att det statligt finansierade RFSL okritiskt (med avsiktligt uppsåt?) sprider en bild som gynnar deras sak, men det är förvånande att det måste till en särskild klausul för att homosexuella skall få flyktingstatus. Är man förföljd av en förtryckande regim, pga. den individ som man är, så skall man väl inte behöva ha särskilda skäl, att sätta en stämpel på VARFÖR man blir förtryckt, för att få flyktingstatus? Skärpning!

4 kommentarer:

Tor Billgren sa...

När avrättningarna ägt rum kom det olika uppgifter från olika håll. Dels att männen avrättats på grund av att de haft en relation med varandra (som kom från en medborgarrättsorganisation), och dels att deras brott var att de hade knivhotat och våldtagit en 13-åring (som var den officiella versionen).

RFSL valde att ifrågasätta de officiella och av prästerskapet godkända uppgifterna, och valde att agera utifrån medborgarrättsrörelsens information. Detta visade sig vara förhastat, enligt en granskning av Human Rights Watchs Scott Long, som avsvarar för frågor som berör homo- bi- och transpersoners villkor.

Homorörelsen försöker INTE förtiga detta faktum. Så här skriver tidningen QX om misstaget.

Jag tycker själv att det var idiotiskt av RFSL att agera som de gjorde, men förstår samtidigt varför. När det handlar om människors liv, är det bättre att agera snabbt, än att vänta och se. För övrigt ÄR homosexualitet belagt med dödsstraff i Iran, vilket förtjänar att uppmärksammas.

Det är för övrigt intressant att se hur en tidning som Världen Idag för en gångs skulle väljer att godta islamistiskt korrekt nyhetsrapportering. Det händer inte så ofta.

Slutligen kommer det nya chockerande rapporter om avrättningar i Iran. Den 28 augusti skall två män avrättas, och av vad som hittills framgått är brottet just homosexualitet. Vi får se om det dyker upp några andra brottsrubruceringar. Oavsett vad de gjort sig skyldiga till, är det av yttersta vikt att protestera!

Christian Swedberg sa...

Vad jag själv fått fram är att våldtäkt är belagt med dödsstraff och inte homosexualitet, men det skulle inte förvåna mig om så vore fallet. Iran lever efter människovidrig lagstiftning som totalt saknar människovärde.

Uppgifter som har kommit fram och kunnat bekräftas, är att homosexuella iranier förföljs, torteras och utsätts för fruktansvärda behandlingar av den iranska, beväpnade moralitetsmilisen. Bara det borde räcka för att kunna få amnesti, inte bara i Sverige, utan även i övriga västvärlden.

Irans "death by hanging" är en uråldrig sed som borde ha övergivits för länge sedan och med dödsstraff överhuvudtaget är det alltid, precis som du säger, läge att protestera mot.

Tor Billgren sa...

Så här skriver Amnesty Press:

"När det gäller Iran är situationen för homosexuella kontroversiell. UD:s rapport konstaterar förvisso att homosexuella handlingar mellan män straffas med döden, enligt lagen. Men bevis-kraven är höga och inom rättsväsendet finns en ökad tolerans för homosexualitet så länge den sker i enskildhet, påpekar man. Och man känner inte till några fall under senare år där någon dömts till spöstraff eller döden för homosexualitet."

Vad skönt att det inom det iranska islamistiska shariarättsväsendet finns en "ökad tolerans för homosexualitet". Man kanske skulle åka på semester dit...

Christian Swedberg sa...

Det känns som en märklig formulering att det är en "ökad tolerans gentemot homosexualitet" i Iran. Även om det är en hög bevisbörda, så torteras och förföljs man vid minsta misstanke om att man är homosexuell. Det tycker inte jag visa tecken på en "ökad tolerans".