tisdag, augusti 09, 2005

Man sökes som partiledare

Fi skall ha delat ledarskap. Två eller tre personer skall bli frontfigurer, för att "undvika personkult", en "anti-patriarkal partiorganisation". Gudrun Schyman är favorit och ställer naturligtvis upp. Vid sin sida kan hon få en man. Ebba Witt-Brattström vill att partiet skall ledas av en "manlig feminist". Den som föreslås är Claes Borgström. Samma person som önskar ta ifrån de religiösa samfunden sin vigselrätt.

Partiet är dock splittrat i frågan. Sofia Karlsson har ingenting emot män i styrelsen, men de skall inte vara talesmän för partiet.

Om en månad, 9 september, samlas medlemmarna i Fi till årsmöte. Två av huvudkraven blir sex timmars arbetsdag och individuell föräldraförsäkring. Krav som har glatt vänsterpartiet och som visat för borgerligheten och samhället att det inte är fråga om ett parti med "bred plattform", utan ett parti som ämnar locka besvikna socialister. Det kommer bli trångt på vänsterkanten.
9 september blir ett datum att anteckna i kalendern. Det skall bli oerhört intressant att se vad Fi kommer att presentera.

Inga kommentarer: