tisdag, augusti 09, 2005

Hillary Clinton i mitten?

Hillary Clinton påstås alltmera ha närmat sig mitten i den amerikanska politiken. Hennes socialistiska uttalanden har böjat få en mera försiktigt moderat ton. Deroy Murdock varnar dock för demokraternas ansiktslyftning.


Hillary Clinton

I Murdocks artikel framgår det att medborgare som motsätter sig skattehöjningar och att staten skall slösa med deras pengar, gav Hillary som högst 8 procent i en ranking från 0 till 100, där mitten ligger någonstans mellan 33 och 66. I snitt fick demokraternas senatorer 40 procent. Efter amerikanska mått mätt är Hillary Clinton en Lars Ohly.

Hon vill ha skattehöjningar i USA, från 35 till 36 procent. Hon har röstat för 211 skattehöjningar och enbart röstat mot tre stycken, vilket skulle ha inneburit att, om Hillary hade fått som hon velat, ökat statens omkostnader med 378,2 miljarder per år.

Vart har Hillary sitt stöd? Föga överraskande har hon sitt största stöd hos fackrörelsen för myndighetsanställda, dvs. byråkrater. Hos dem har hon 100 procents stöd. Och varför inte? Med Hillary som ny president skulle det bli ett fasligt nyanställande av byråkrater till myndigheter, då Hillary tömmer det amerikanska folkets plånböcker i t.o.m. värre takt än Göran Persson gör i Sverige.

I Ralph Naders egen organisation, som aldrig lyckats i amerikansk politik, då den är kommunistisk, har Hillary 95 procents stöd.

Ligger Hillary i mitten? Är hon en "all-american"? Om man får tro hennes kampanjorganisation, så är hon det. Läser man vilka som stöder henne, och ser till vad hon röstat i senaten, är hon en mardröm för den amerikanska ekonomin och det amerikanska samhället.

Inga kommentarer: