Nu tar man till vad som helst i debatten för att svänga skutan åt vänster. Perssons fokus ligger på sysselsättning och äldreomsorg. Äldre långtidsarbetslösa skall erbjudas övergångsjobb, som kan vara enklare sysslor, som att skotta snö, klippa gräsmattor och hänga gardiner. Unga arbetslösa skall få jobb i myndigheter och "andra statliga jobb". Hur skall jobben finansieras? Genom höjda skatter så klart.
Persson är beredd att spräcka utgiftstaket för att få till nya jobb. När staten går med underskott, måste det lånas pengar från omvärlden. Socialdemokratins oförmåga till att kunna klara av sin egen politik får våra barn således betala.
Och varför går det dåligt för socialdemokraternas ekonomiska politik? Persson skyller på att man lyssnat för mycket på ekonomerna. I stället för att lyssna på experter, skall Persson gå sin egen väg. Verkar det uppmuntrande? Knappast.
Skulle Sverige i dag ha varit en amerikansk delstat skulle vi vara USA:s fattigaste område. Nu tillhör vi Europa. De forna öststaterna har lärt sig läxan med vad som händer då politiker skall leka ekonomer. Sovjet föll. I dag växer deras ekonomier snabbt. Sverige går åt motsatt håll. I dag har vi alla förutsättningar för att lyckas. Våran arbetskraft är välutbildad och det finns ekonomi för nya arbeten. Socialdemokraternas misslyckade arbetsmarknadspolitik får företag att lämna landet. Att skapa nya arbeten i det offentliga hjälper därför intet. Offentliga arbeten skapas genom att det privata betalar för dem. Driver man inte en politik som skapar tillväxt och ett gynnsamt klimat för företagande kommer det heller inte skapas några nya arbeten. Då utökas det offentliga, medan privata arbeten försvinner i takt med att det blir dyrare att nyställa pga. att världens redan högsta skattetryck blir än högre.
Sveriges största hot, stavas (s)
måndag, augusti 08, 2005
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
I dag har vi alla förutsättningar för att lyckas
Jag tror du underskattar vikten av rätt inställning och mentalitet hos folk.
I Sverige finns en utplundrad plundrarmentalitet av berättigande utan krav på motprestation.
Den gör att landet tyvärr sakta men säkert ruttnar inifrån.
Man kan bara hoppas att det finns tillräckligt med folk kvar med visioner som tror på hårt arbete för att vända trenden, men jag är tveksam..
Vi har förutsättningarna men saknar rätt politik. Med en politik som uppmuntrar företagande och eget ansvar, tror jag att vi kan få fart på Sverige och ekonomin igen.
Annars är det nog bäst att följa våra företags exempel, att lämna den sjunkande skutan...
Med en politik som uppmuntrar företagande och eget ansvar, tror jag att vi kan få fart på Sverige och ekonomin igen.
Problemet är att det förutsätter stöd för en sådan politik, samt att folk verkligen vill ta eget ansvar..
Sverige är ett av de länder i världen där unga är absolut minst intresserade av företagande. Och den inlärda hjälplösheten som kommer med nappflaskan för många gör det inte bättre..
Annars är det nog bäst att följa våra företags exempel, att lämna den sjunkande skutan...
Redan gjort. :)
Jag är tyvärr rädd för att Sverige står inför ett "rude awakening" förr eller senare, snarare än kontrollerad förändring.
Dock kanske det är bra: då kommer verkligt ansvarstagande och entreprenörskap växa fram hos folk när de märker att pappa Staten inte alltid kan komma till räddningen.
Sverige blev nyligen världsmästare i ungt företagande, så det finns hopp ;-)
Men jag håller med dig om att socialdemokratin försoffat Sverige. De som vill göra något med sina liv flyttar utomlands. Jag står själv i startgroparna för att lämna landet.
Blir det ingen borgerlig valseger, får vi se om jag vågar mig tillbaka. När landet kollapsar vill jag inte att mina efterlevande skall få ta den smällen.
Frågan är ju om borgerlig valseger gör så stor skillnad, med tanke på det här..
Skicka en kommentar