fredag, oktober 13, 2006

TV-licens och dubbelmoral

Eftar att äntligen ha genomfört slutexamination i kursen Organisation och kunskap, med toppbetyg dessutom, har man haft oturen att råkat på en kraftig förkylning. En lugn helg med andra ord. Det enda som stormar en annars lugn vardag, är turerna kring kulturministern Cecilia Stegö-Chilò. Hon har inte betalat TV-avgiften på 16 år. Och de som skriker är vänstern. Lars Ohly stod häromdagen i talarstolen, pekandes på den borgerliga regeringen och skrek "brottslingar", och "vi har kriminella i regeringen"! Göran Persson varnade också för att det inte bådade gott inför framtiden, "med ministrar som fuskat".

Tidningen Resumé har offentliggjort hela listan. Lägger man samman de borgerliga ledamöter som inte betalar avgiften med samma siffror från oppositionen, får vi följande resultat:

Borgerliga: 59

Vänsterblocket: 65

Värst är socialdemokraterna, med hela 51 ledamöter. Lars Ohly har själv sju fuskare i sitt eget led. Dubbelmoral? Så det skriker om det. Anledningen till varför de borgerliga inte betalar TV-avgift, grundar sig på ett politiskt ställningstagande, nämligen att public-service bedriver vänsterpolitisk agitation, vilket det också finns belägg för. Varför vänsterpolitiker inte betalar vet jag däremot inte.

Göran Persson kom också med fingervisningar i och med att två borlergliga ministrar haft svart hjälp med städning och barnpassning. Så här sade Göran Persson om den då nya justitieministern Thomas Bodström, SVT oktober 2000:

"Nä, det är inte bra att någon haft svart städhjälp. Det är ett problem som en justitieminister delar med många andra."

Det finns ett gammalt fint ordspråk som lyder: Du skall inte kasta sten i glashus. Försvarar det ministrarnas handlingar? Nej. Bör de avgå? Nej. Det som de har gjort har ingen sådan politisk effekt att skattebetalarna drabbats av det, och det räknar jag kallt med att det heller inte kommar att drabba denna regering.

Däremot tycker jag det vara fegt, att när Ohly och Persson breder ut sig i talarstolen och spottar och fräser, att inte Reinfeldt drar upp den korruption som vänsterblocket sysslade med när man dansade på borden för skattebetalarnas pengar, ljög, och mörklade.

2 kommentarer:

cs sa...

Har du verkligen läst artikeln du kommenterar?

"Tv-avgiften ska bara betalas om man har tv-mottagare. Att finnas med på listan innebär alltså att man inte själv är den som betalar tv-licensen i hushållet." (Min kursivering).

Christian Swedberg sa...

Att kalla samtliga för fuskare, även om annan i hushållet betalat, må vara hårt men inlägget är, som vanligt, till för att väcka debatt. Varför har ingen undersökt TV-licensen hos riksdagsledamöterna förut? Nu hänger man ut moderaterna men det framgår tydligt att nästan lika många ledamöter i det motsatta blocket heller inte betalat. Finns det inte bland dessa f.d. ministrar och nuvarande riksdagsledamöter ett enda hushåll som försökt undkomma TV-avgift?

Av de 6.000 som plötsligt nu anmält TV-innehav kommer i stort sett samtliga från etablissemanget, dvs. politiker och journalister. Den ena kålsuparen värre än den andra.

TV-avgiften borde inte vara en sådan stor fråga att det blir en sådan masshysteri och häxjakt. Nog är det illa när en Kulturminister ej gjort det, men hon har gjort rätt för sig genom att betala.