torsdag, oktober 19, 2006

Radiotjän(s)t

Hur kommer det sig att massmedia inte hårdare granskar Radiotjänst, som styrs av socialdemokraten Lars Lindberg? Praxis säger att man enbart polisanmäler folk som vägrar betala. Men när det gäller borgerliga ministrar, frångår man plötsligt praxis och anmäler dem som vill betala.

Så här sade Lars Lindberg i Sydsvenskan:

"Vi brukar inte polisanmäla. I de allra flesta fall gör vi upp med avgiftsskolkare som blivit avslöjade. Det är bara ett tiotal gånger per år som vi stöter på 'tjurskallar' som vägrar betala trots att vi sett att de har tv i sina hem. Då polisanmäler vi."
Varför särbehandlas plötsligt borgerliga politiker? Lars Lindberg svarar på den frågan i Helsingborgs dagblad:

"Vår kundtjänst har fått ta emot samtal från många människor med upprörda känslor. Det finns ett tryck på att vi ska se till att de får ett straff."
Upprörda partikamrater månne? Den viktigaste frågan här är huruvida statliga verk äger rätten att agera folkdomstol. Om det är så, är det socialdemokratiska statsbygget inte nämnvärt annorlunda än de man kunde finna i 30-talets Tyskland och Ryssland. Radiotjänst agerar pöbel!

Media borde granska varför Radiotjänst plötsligt frångår sin policy i jakten på politiska poäng. Socialdemokraterna har kastats ut från Rosenbad, men från myndigheter och verk styr de uppenbarligen fortfarande.

Inga kommentarer: