tisdag, oktober 10, 2006

Bagdad-Berit

Den socialdemokratiska Länstidningen i Östersund, har en intressant ledare i dag, författad av Robbin F Grönstedt. Berit Andnor har fått uppgiften att analysera det socialdemokratiska valnederlaget. På SVT:s fråga om hur politiken inom (s) kommer att förändras efter valet, svarar Berit att politiken ligger fast. Skulden till valförlusten har nämligen inte socialdemokraterna, utan massmedia.

Massmedia avslöjade socialdemokraternas smutsiga affärer och korruption.. jo.. det var ju lumpet gjort. Fredrik skriver:

Hrmm, någon som har hört talas om Bagdad-Bob? Han var Saddams propagandaminister i Irak och den som skötte alla uttalanden till media. Med sin totala krisförnekelse blev han ett skämt bland journalister. Sitt smeknamn fick han just för att han var så komisk när han stod där mitt bland ruinerna och förnekade att det ens förekom ett krig. "There is no americans in Irak, I tell you" sa Bagdad-Bob medan marinkåren samlade sig för att gå in i huvudstadens förorter. Detta fick komikern Jay Leno att visa klipp med den kultförklarade Bob i sin show varje kväll under ett halvår. Utan kultförklaring och andra liknelser har socialdemokraterna nu utsett sin egen Bagdad-Bob ...

...Bagdad-Berit! Med henne vid rodret riskerar man ingen djupare analys om vad som kan vara fel på politiken i ett parti som gör sitt sämsta val sedan 1914, och förlorar sitt fjärde val på nästan 80 år. Den ende ansvarige hon själv lyckats peka ut hittills är media, en valanalys hon knåpade ihop blixtsnabbt redan på valnatten.
Det är märkligt idéfattigt inom det f.d. regeringspartiet. Det enda man kunnat leverera hittills är den kommentar som Pär Nuder fällde efter valnatten: "Socialdemokraterna har aldirg haft brist på ledare", ang. vem som skall efterträda Göran Persson. Det enda fräscha som tycks kunna kravla sig ur den röda tunnan, är ett nytt namn. Några nya idéer? Nej, politiken ligger fast. Det är bäst att glömma och leka vidare som om man fortfarande satt vid illusionens "dukade bord".

Inga kommentarer: