onsdag, september 13, 2006

"Sekt stöder alliansen"

Så lyder dagens stora politiska nyhet. Ett företag som heter Nordas Sverige har finansierat kampanjer för alliansen. Företaget har alltså inte finansiellt direkt stöttat alliansen, då allmosor från företag inte tas emot, utan har finansierat egna affischer och posters. Aftonbladet avslöjar att det är Plymouthbröderna som ligger bakom (se här). I den svenska bloggvärlden menas att detta är allt från en "icke-nyhet" till att det är "högerextremism". Den frireligiösa rörelsen anser bl.a. att kvinnan är underordnad mannen, och att medlemmar ej skall beblanda sig med icke-medlemmar. Jag undrar om vänsterdebattörerna själva är medvetna om vilken knipa de försätter sig själva i. Om detta är kriterier för vad som är en sekt, sätter de sitt hjärtebarn; Islam i Mellanöstern och Afrika, under etiketten "sekt".

Och det skulle, utifrån ovanstående, lika gärna kunna ha hetat: "Vänsterextrem sekt pumpar in miljarder i socialdemokratin". (se här)

Det är givetvis en demokratisk rättighet att vara för vilken part man vill i ett öppet och fritt val. Att bedriva häxjakt på sympatisörer tjänar ingenting till. Skulle man öppna för granskning för vilka det är som stöder vänsterkartellen, skulle man hitta både avdankade spioner, såväl som maskerade anti-demokratiska ligister. I demokratiska val skall alla med, så enkelt är det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

He he, råkade snubbla in här då jag sökte lite information om det så kallade "Nordas Sverige".

Du måste väl ändå medge att det är lite intressant?
Då allt annat "amerikaniseras" så varför skulle inte politiken?
Religion och politik ska inte beblandas...SÅ enkelt är det!

"Vänsterextrem sekt pumpar in miljarder i socialdemokratin".

Du jämför LO med en "organisation" som uppger falska adresser, döljer sin identitét och tydligt har en religös agenda?

Kom igen nu, öppna ögonen lite!
Världen är nog mer komplex en du vågar drömma om... ;)

Lev väl!
/Jonas

Christian Swedberg sa...

Med LO ironiserade jag snarast över en organisation där du förväntas vara socialdemokrat, och inget annat än socialdemokrat, samt stödja den enda "sanningen".

Jag ser inget fel i att intresseorganisationer stöder politiska organisationer, så länge det sker utan motkrav. Att religion och politik skall hållas isär håller jag med dig om, men det går inte stick i stäv med att också religiösa organisationer skall räknas in i den demokratiska sfären, dvs. att få säga och tycka vad man vill.

Se bara på ärkebiskop K G Hammar. Bättre kyrklig företrädare för socialistiska idéer har socialdemokratin aldrig haft.

Mohamed Omar sa...

Mohamed Omar och tidskriften Minaret har en hemsida: www.mohamedomar.se