tisdag, september 26, 2006

Dålig förlorare

Nyss hemkommen från mötet med Deloitte slår man på nyheterna på TV4, 22:00. Det första man möts av är Göran Persson, som uttrycker att "det inte vore konstigt om denna riksdagsgrupp [v+mp+s] kommer i regeringsställning innan 2010, då de borgerliga är så dåligt förberedda". Ursäkta, men vann inte Alliansen för att de var mera sammansvetsade än någonsin tidigare, medan vänsterkartellen var lika splittrad som de alltid varit?

I SvD förs samma retorik (här), där Persson nyanserar påståendet något med att: "Fyra år är en mycket lång tid i politiken, de har en knapp majoritet i riksdagen, det är fyra partier av vilka två har gått tillbaka kraftigt i valet. Jag skulle inte sätta så ohyggligt mycket pengar på den här koalitionen". För att här draga till med lite klassisk norrländska: "Ja ä int bitter". Jag skulle personligen inte sätta så mycket pengar på socialisterna, eftersom av tre möjliga partier, backade två kraftigt och Mp förblev i stort oförändrade. Mitt stalltips? Att Alliansen sitter i regering i fyra år, och socialisterna sitter i opposition lika länge, liksom Göran Persson kommer att sitta på sin herrgård, förlåt, sitt torp resten av livet och sura.

Glada nyheter däremot är just nu två. För det första får jag snart min efterlängtade soffa hit. För det andra ligger Elfsborg, och lägg väl märke till detta, i serieledning!! Blir det månne guldmatch i Borås i år? Om så blir fallet kan Borås förvänta sig besök av mig och glada linköpingsbor för att heja på de gul-svarta hjältarna! Nu kan jag sova gott.

Inga kommentarer: