fredag, september 29, 2006

Bra förslag

Reinfeldt slopar kvoteringslag till styrelserna (se här). Kvoteringsförslaget är, precis som inlägget nedan, omgärdat av en märklig dubbelmoral. Man menar att män sitter i bolagsstyrelser pga. sitt kön. Detta är i grunden fel. Så då skall man kvotera in kvinnor.. pga. deras kön.. Borde inte detta vara lika fel, eller är det bara jag som inte förstår vänsterns logik?

Det borde inte spela någon roll om det sitter en majoritet kvinnor eller män i någon bolagsstyrelse, så länge de är kompetenta och gör det som de skall. Det är väl ändå kompetensen som skall vara avgörande för vilket jobb man får, och inte vad som råkar finnas mellan benen?

Jag tycker att följande citat från Margareta Winberg (s), hon som av Göran Persson skickades till Brasilien, talar för sig själva:

- Jag tycker om kvotering till exempelvis politiska uppdrag. I vårt parti har vi en sådan regel när det gäller kvinnor och politiska uppdrag. På arbetsmarknaden är det svårare eftersom det krävs viss kompetens för ett visst jobb.
Källa: socialdemokraternas webbchat, 23 augusti 1998.

- Ibland är jag förundrad över att inte fler kvinnor verkligen hatar män. Så som män bär sig åt! Beror det på okunskap om denna strukturella maktordning? Eller tror kvinnor att detta är deras privata problem, att de får skylla sig själva? Eller är heterosexuell tvåsamhet så kulturellt fastnitat i våra samhällen att kvinnor inte vågar eller orkar göra revolt? Jag har inget bra svar.
Källa: Kvinnotryck, nr. 8 (december 2004-januari 2005).

- Kvinnor är humanister. Vi inser att hat, det löser inga problem.
Källa: Sveriges Television, Sommardebatt, 4 augusti 2005.


Ett stort tack till Alliansen för att inte denna lag blev verklighet!

2 kommentarer:

Wilhelm Svenselius sa...

"...Christian Swedberg bjuder apropå detta på ett par fina citat av Margareta Winberg (s)..."

http://w2k.fz.se/blog/?p=70

Christian Swedberg sa...

Apropå bra citat. Winberg (s) sökte nyligen jobb som ambassadör i Norge. Hon tycks längta bort från Brasilien, och Norge styrs ju munera av socialdemokraterna. I arbetsansökan kan man finna följande citat:


"Jag skulle väldigt gärna vilja arbeta också med ett annat land och då tycker jag att Oslo skulle vara ett bra land"


Japp, Oslo är ett väldigt bra land...

Citate återfinner ni i dess helhet här: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=667784&lid=puff_667825&lpos=rubrik