måndag, september 25, 2006

Partiet ingen talar med

Sedan valresultatet presenterats har etablissemanget agerat lika konformativt som de brukar i sina fördömanden mot opinionen. Denna gång är det Sverigedemokraterna (som förra valet) skurarna slår mot. I Europaparlamentsvalet var det Junilistan.

Det som svensk media tycks missa, är att eftersom politiker fördömer, och massmedia rätar in sig i ledet genom att tabubelägga områden i debatten, uppkommer dessa missnöjespartier. När EU-frågor inte debatteras, trots att företagare, jordbrukare och vanliga medborgare känner av EU-direktivens påverkan, och vill veta vad som händer i Bryssel, då röstade strax över 15 procent på Junilistan i EU-valet.

När inte integrations- och invandringsfrågor får diskuteras i Sverige, då den som lyfter diskussionen snabbt får en "rasiststämpel" i pannan, röstar folk på ett parti som vill ta tag i denna fråga. Det som massmedia så fundamentalt missar, är att Sverigedemokraterna inte är ett rasistiskt parti och att de som röstar på Sverigedemokraterna heller inte är rasister. Det rör sig allt om oftast om besvikna socialdemokrater, som inte känner att socialdemokraterna längre tar tag i samhällsproblem som berör dem. (se här, här, och här)

I Malmö är de ledande Sverigedemokraterna f.d. sossar och kommunister. Om man inte tar Sverigedemokraterna på allvar, och tar debatten med dem, kommer de att fortsätta att växa tills dess att de sitter i riksdagen. Skall man fortsätta bemöta dem med tystnad då också? Inget ord är i dag så missbrukat som ordet "rasist", och problemet för etablissemnaget är att alltfler skåningar, både invandrade som svenskfödda, känner igen sig i SD:s verklighetsbeskrivning.

Vill man bekämpa en idé, får man ersätta den med en annan idé. Detta går bara om man tar bort politiska tabun och vågar ta debatterna!

Se gärna denna läsvärda länk ang. politisk korrekthet och hotet mot yttrandefriheten också, som jag fick tillsänd mig via mejl av Björn.

Inga kommentarer: