onsdag, september 27, 2006

Anna Sjödin

Dagens förmodligen största nyhet är att rättegången mot SSU-basen Anna Sjödin nu har påbörjats. Fortfarande är frågetecknen många. Hur berusade var SSU:arna som festade på Crazy Horse? Vad sade egentligen Anna Sjödin till vakten? Varför uppstod bråket, var det vakterna som brukade övervåld, eller SSU-basen med väninna som orsakade tumultet? Det finns såhär långt en sak man kan finna som röd tråd. De som befann sig på krogen, gäster och personal, menar att det var SSU:arna som bar sig illa åt. SSU:arna beskyddar däremot varandra.

Sjödin sade direkt att hon inte kan ha slagits med vakten, då vakten var större än henne. Detta var inte sant, och dessutom spelar Sjödin rugby. En mera fysisk sport, i relation till styrka, får man leta efter.

Polis, vakter och personal vittnar om fulla ungdomar. Sjödins väninna skall ha förolämpat polisen, SSU:s pressekreterare hotade med att höra av sig till Thomas Bodström, och Anna Sjödin var inte sen med att berätta vem hon var.

Skulle det visa sig att Sjödin också är skyldig är detta ett uttryck av det som jag sagt hela vägen. Den nya adelns fosterbarn är osnutna slynglar som tror sig stå över lagen pga. parti- och klasstillhörighet. Den gamla härskarklassen var åtminstone världsvan och bildad. Den nya är rå och ful i mun.

Läs här, här, här, här, och här.

Inga kommentarer: