måndag, september 05, 2005

Borgerlig seger

Efter första partiledardebatten segrade borgerligheten. De borgerliga krävde regeringen på svar kring frågor om hur man skulle lösa arbetslösheten, bristen i skola och sjukvård o.s.v. Vänsterkartellen svarade inte på frågorna utan debatten handlade enbart om den borgerliga politiken, medan socialisterna och trädkramarna, inte hade annat att komma med än att prata om höjda bidrag. Media pratade om att det var två eniga block som stod mot varandra. Så upplevde inte jag det.

När Maud Olofsson krävde regeringen på svar, pratade Maria Wetterstrand om vad hon ville åstadkomma och vad hon kämpade för, inte vad regeringen som sådan ville uppnå. Maria och Göran höll med de borgerliga om att deras satsningar för småföretagen var riktig, men Lars Ohly ville hellre tala om Fredrik Reinfeldts lön.

Trovärdigheten föll därför på borgerligheten, vilket framkom i den sifoundersökning som gjordes efter debatten. Hade det varit val då, hade de borgerliga fått 54 procent, och socialisterna 31 procent. Mest trovärdiga i debatten blev också Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson, i den ordningen. Sämst betyg fick inte helt otippat kommunisternas Lars Ohly.

Enligt uppgift skall ett hundratal ungdomar som väntade utanför i hopp om att få en skymt av partiledarna ha skanderat "Lars Ohly hem till Nordkorea!" Ohly skall ha varit munter hela vägen till sin väntande taxi, medan hans medarbetare däremot ej skall ha varit lika glada över publikens buande. Ni kan läsa mera om partiledardebatten här, här och här.

Inga kommentarer: