onsdag, juni 29, 2005

Ett slag för kärnkraften

Tidigare skrev jag om vänsterkartellens inkonsekventa miljöpolitik, och nu är det dags att lyfta detta ämne igen. Vänsterkartellen har alltid hävdat att USA och västvärlden är den stora miljöboven, vilket det ligger sanning i, det skall inte underskattas. Vi förbrukar oerhört mycket energi och förbrukar stora mängder miljöfarliga ämnen, men nu går dock USA och Frankrike i bräschen för att bättra på miljön, medan Europas miljöpolitik i allmänhet och Sveriges i synnerhet, snarare skapar mera problem för miljön.


George W Bush - Miljövän

Under George W. Bush besök vid kärnkraftverket Calvert Cliffs i Maryland, klargjorde han att USA behöver bygga ut kärnkraften. Detta för att minska användningen av fossila bränslen. USA får idag bara 20 procent av sin energiförsörjning från kärnkraftverk, medan Frankrike får ut 78 procent, bl.a. från deras nybyggda 58 kärnkraftverk.


Peter Eriksson - Förvirrad?

I Sverige gör man tvärtom. Istället för att satsa på mera kärnkraft, stänger man (i ren förvirring?) ner kärnkraftverk och importerar el från tyska kolkraftverk, som redan försurat 60 procent av de tyska skogarna, liksom importerar kärnkrafts-el från osäkra kärnkraftverk i Ryssland. "Det stora hotet" med kärnkraft, målar vänstern upp med avstamp i Tjernobyl. En olycka som orsakades av att man stängde av det system som skall kyla ner reaktorerna och varna personal vid överhettning, allt för att man skulle utföra ett experiment i reaktor fyra. Svensk kärnkraft är säker och, framför allt, vi är ingen socialistisk diktatur. Att en sådan olycka skulle inträffa i Sverige eller i något annat västland för den delen, är således minimal.

Inga kommentarer: