tisdag, juni 14, 2005

Sätt stopp för Maffian!

NCC håller i detta nu på att bygga ett värmekraftverk, på Thorsviksområdet, strax söder om Jönköping. Från början var det tänkt att svenska byggnadsarbetare skulle gå från den färdigbyggda etapp ett till glidformsgjutningen, som skulle ta en månad. NCC erbjöd arbetarna 58 000 kronor i månaden för jobbet. Sedan kom Byggnads.Byggnads ansåg att 58 000 kronor var för lite, och krävde att NCC skulle betala 62 000 kronor i lön. Vad blev resultatet? Samtliga ur den svenska arbetskåren fick lämna jobbet, och NCC anställde polsk arbetskraft istället. Inte nog med att Byggnads drev ett lettiskt byggföretag i konkurs och försatte letter i arbetslöshet, under ropen "Go home! Go home!"; nu vill man driva svensk arbetskraft i arbetslöshet också. Tänker Byggnads stå lika glada den här gången och skandera i Jönköping? Eller kanske man skall försöka driva NCC i konkurs?

Byggnads börjar alltmera uppträda som en maffiaorganisation, som inte skyr några medel. En kamp mot människor som inte vill göra annat än att arbeta. Solidariteten tycks inte finnas med arbetarna, utan hos regeringen.

Det är dags att släppa fackrörelsen fri. Att se till att fackrörelsen företräder och består av dess medlemmar och inte av regeringen eller socialdemokratins lakejer längre, innan fler svenskar och letter blir arbetslösa.

Inga kommentarer: