tisdag, november 07, 2006

Grattis Sörmland!

Det blir ingen röd röra att styra över landstinget i Sörmland (se här). Efter moderaternas valframgångar stod vänsterblocket (S + Vp) för 33 mandat mot Alliansens + Mp:s 32. Men nu har två stycken landstingsråd från, hör och häpna, Vänsterpartiet hoppat över till motståndarsidan. Anledningen är, enligt Marco Venegas (v), att:

Socialdemokraterna ville höja arvodena för landstingsråden med 13 000 kronor i månaden, från 36 000 till 49 000 kronor. Det kan inte jag som kommer från ett invandrartätt område försvara.
Socialdemokraternas Jörgen Danielsson, kallar uttalandet för "en ren och skär lögn". Men om man ser till de kommuner och landsting där socialdemokraterna styrt har politikerna haft en fantastisk löneutveckling. Detta gäller också den f.d. statsministern och den röd-gröna f.d. regeringen. Detta visar ytterligare att socialdemokraterna har en lång väg att gå innan rötäggen är borta. Man lär sig socialdemokraternas paradgren inom politiken redan i SSU.

På ett valmöte med alliansen jag bevistade i Göteborg, kom en värmlänning fram ur publiken, tog mikrofonen från moderatorn Ingvar Oldsberg, och sade: "Det finns två saker vi skyr hemmavid! Det ena är ulven [vargen], och det andra är socialdemokraterna! Vet du, Fredrik, vad det är för skillnad på en häst och en socialdemokrat? Sossen kan sko sig själv!"

Efter att mannen i fråga haft diverse utläggningar om det ena än det andra, fick för visso inte värmlänningar uttala sig vidare, men han satte åtminstone på pränt det mest allvarliga problem och förändringsarbete socialdemokraterna står inför. Korruptionen. Socialdemokraterna borde själva värva flera personer som Venegas.

2 kommentarer:

Patrik Renfors sa...

Det här var för mnig som är demokrat ett underligt uttalande, men det påvisar att borgare vill ta makten med alla medel. Det blir nu ett blått landsting, då alliansen tar med politiska vildar som har gått mot interndemokrati och folkets demokratiska röda röster.

http://oxelokamrat.blogspot.com/

Christian Swedberg sa...

Du kan ju knappast skylla dina partikamraters avhopp på moderaterna. Och demokratiskt är det eftersom väljarna sagt sitt och en majoritet har bildats att styra landstinget.

De två vänsterpartisterna skulle ju lika gärna ha kunnat välja att vara just politiska vildar, ensamma. Men tydligen är man hellre med och och verkar för "regnbågs-alliansens" politik, mot S och Vp.