lördag, april 29, 2006

Släpp Vänstern Fri det är Vår

Nedanstående eminenta verk, fick jag e-postat i morses. Lägger ut det här för allmän beskådan, lagom inför 1:a maj. Enjoy!


"Det är vår. Ur vinterns kommunalbidrags-finansierade källarlokaler kryper landets anarkister. Det spritter i deras knotiga vegankroppar. Solen smeker svarta paltor och palestinasjalar. Läppringar gnistrar, kängor småtrampar, fingrar trevar lystet över gatstenar. Frågande blickar byts under slokande huvor:
Har kapitalismen brutit samman? Tog vintern kål på den fascistoida samhällsordningen? Har staten kollapsat?

Nej, nej och nej! Förtrycket är obrutet. Så ännu en säsong av frisksportande friluftsliv: en demonstration, en kravall, en aktion. Och på gator och torg, som till alldeles nyligen låg fruset öde, samlas de i spridda klungor. Rånarluvor i fickan och byxorna fulla av tidningar, i skydd mot fasciststatens lakejer och deras batonger. Svartsippor uti backarna stå.

Men inte ens i vårtider och inte ens för anarkister är något spontant, utom nattliga sädesavgångar. Vad ska anarkisterna samlas kring? Hur organiseras årets anarkism?
Osynliga partiet, viskar en syndikalist.
Osynliga partiet. Osynliga partiet! Vilket namn! Så hemligt, så mystiskt, så in-your-face!

Det blir en faslig aktivitet. Här finns nätverk att bygga, färgbomber att fylla, stenar att samla, ägg att ruttna. Och så är då äntligen säsongen igång. Rent hus med det korrupta systemet! Rasera makten! Låt inga småborgerliga rester av ordning bestå! Låt piskan kittla DERAS feta nackar!

Men vem? Var ska vi börja? Med vem ska vi börja?
Centern, säger någon. Centern? Centern!
Ja, varför inte, centern! Vad var det det hette nu? Kulaker! Just det, kulaker! Antirevolutionära bondborgare! Och de har koncentrationsläger för kor, också!

Men varför? Alltså, varför just centern, just nu?
Ööh, säger någon, öhhh. LAS! LAS? Ja, LAS. Vadå LAS?
Jomen, jag såg att centern vill ändra LAS. Alltså, ta bort regler och lagar. Alltså, på arbetsmarknaden, alltså. Ni vet, så där så att staten får mindre att säga till om. Det verkar skitläskigt, ju. Vaffan, det kommer ju att bli rena" rena" rena ANARKIN, alltså!

Där blir det kanske tyst ett ögonblick. Men det är vår. Det är säsong. Det är läge. Och om du tycker att det är konstigt att anarkister krossar fönster i försvar av fasciststatens lagar, så finns det ett bra svar på det också:

Skit i det, du."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»

Anonym sa...

Your website has a useful information for beginners like me.
»