torsdag, april 20, 2006

Hamas till Sverige

Företrädare för terroristorganisationen Hamas kommer till Malmö. Salah Muhammed al-Bardawil skall besöka Palestinska föreningen, Arabiska huset och Irakkommittén. Al-Bardawil är Hamas gruppledare i det palestinska parlamentet och tillhör den yttersta ledningen i organisationen.

Svenska regeringen har tillsammans med EU och USA brutit kontakterna med Hamas. En helt riktig attityd. Hamas är ansvariga för att ha spridit anti-semitisk propaganda i Palestina, och driver en politik som säger att "vi kommer inte vila förrän judarna drivits ut i havet".

Det palestinska terrorattentatet som dödade nio, och skadade 40 judar i måndags utfördes av al-Aqsamartyrernas brigader, eller Islamiska jihad (båda har tagit på sig skulden) med rötter i al-Fatah. Presidenten Mahmud Abbas fördömde dådet, men Hamas Sami Abu Zuhri sade att palestinierna hade rätt att "försvara sig". Frågan är vad de skall försvara sig mot?

Israel har dragit sig tillbaka från Gaza och planerar att dra sig tillbaka från Västbanken. Nu riskerar man i stället höjd israelisk militär närvaro på Västbanken till följd av terrorattacken. Det tycks stå som uppenbart att de extremistiska grupperingarna, likt Hamas, inte är ute efter fred. Den nya presidenten Ehmud Olmert har sagt att om inte Hamas vill diskutera med Israel, så kommer man att sköta saken själva. Hamas får sedan på så vis sköta Gaza och Västbanken bäst man vill och kan. Problemet är bara att Hamas vill förinta HELA Israel, vilket är orsaken till att omvärlden har dragit sig tillbaka från Palestina.

Nu kommer de så till Sverige. Jan Bonnevier som är talesman för den organisationskommité som bildats inför besöket säger till Expressen att: "Vi fördömer starkt EU:s och det så kallade världssamfundets ekonomiska och politiska isolering av det palestinska folkets företrädare". Till SvD säger han vidare att: "Det svenska besöket ska ses som ett stöd till alla folk att välja sina företrädare. Det innebär inte ett direkt politiskt stöd till Hamas specifikt".

Sure. Hur kommer det sig att vänsteranhängare är så svaga för mördare och män i uniform?

Inga kommentarer: