lördag, april 29, 2006

Ligger Sverige verkligen i Europa?

Vilket spår har Sverige svängt in på? Sverige skulle deltaga i en internationell övning i Italien, som en del i den inriktning vårat försvar nu skall ha som internationellt insatsförband. I månader hade man förberett sig, men Regeringen beslutade att försvaret skulle dra sig ur i elfte timmen pga. att Israel medverkade. Som tidigare nämnts på denna blogg, så skall man släppa in företrädare till Hamas i Sverige, och här tycker Statsministerna att "de har rätt att resa som alla andra". Vi kan släppa in terrorister, men vägrar samarbeta med demokratier?

Som om inte detta vore nog, har också Mahmoud Aldebe, ordförande i Sveriges muslimska förbund, krävt införade av Sharia i Sverige, under hot att "muslimska väljare annars kan bli soffliggare i höstens val". Några av kraven är att:


- Svensk familjerätt skall anpassas till Islam
- Imamer skall godkänna skilsmässor
- Pojkar och flickor skall få separat simundervisning
- Imamer skall få undervisa Islam i kommunala skolor
- Muslimer skall få betald ledighet under sina högtider
- Två timmars betald ledighet om dagen för bön
- Rätt att bygga moskér utan särskild prövning


Lagstiftningen i Sverige skall vara sekulär, inte religiös och den lagstiftnig som finns skall bygga på svensk tradition och kultur, annat vore orimligt. Vilken Gud man sedan dyrkar på sin fritid är en enskild privatsak. Staten skall inte särskilja folk genom lagstiftning, vilket tyvärr har varit Regeringens vana så här långt. Skulle dessa krav bli fastslagna, kan vi räkna med ett att få se ett samhälle bestående av motsättningar och våldsamma yttringar. Demokratiska och fria principer skall gälla samtliga invånare i Sverige.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Danska imamer stöder Ebtisam och Mahmoud Aldebes krav, och visar varför de är rimliga:

http://www.religion.dk/nyheder/artikel:aid=289203

Anonym sa...

Åt helskotta med alla imamer och deras Sharia. Vill du ha dina gamla lagar? Åk hem! Segregationen i samhället är redan enorm. Det enda man hör från dem är klagomål och hur illa behandlade de är. Bu - Hu. Klart som fan att du blir illa behandlad om du jämt kräver saker utan att bidra. Jobba istället för att be. Klaga inte på "opassande arbetskläder". Gå i skolan GRATIS och få en bra utbildning utan separata för olika kön.
Jag vettefan om det har något konkret med moderaterna att göra men det här är bara ren och skär ilska inom mig som talar. Den är berättigad också.
P.S. Vad fan ska de egentligen med lagar till? De skiter ju i att följa dem. Rån, misshandel etc. ända sedan barnsben.
P.P.S. Jag har absolut inga nazistiska eller fascistiska inriktningar. Jag är en invandrare själv dock kan jag rätt lugnt säga att efter sex år i Sverige kan jag säga "halv sju" utan att låta som ett läspande mongo.

Anonym sa...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»