tisdag, maj 31, 2005

Kommunisterna polisanmäls

Vänsterpartiets ungdomsförbund, Ung Vänster, polisanmäls nu för bidragsfusk. Härvan växer således inom vänsterkartellen gällandes bidragsfusket.Det var då en förtroendevald revisor i Jämtlandsdistriktet valde att i efterhand ta tillbaka sitt intygande av medlemsiffrorna, som Ungdomsstyrelsen valde att gå till polisen med saken och göra en anmälan.

För Ung Vänster Jämtland har man för det här året redovisat 302 bidragsgrundande medlemmar. Enligt den förtroendevalda revisorn fanns det högst 85 personer i registret. Hennes bedömning var att om man tittade på antalet som hade betalat medlemskap så var det runt 20 medlemmar. Det är en väsentlig skillnad.

20 betalande medlemmar blev, enligt den egna revisorn, över 300 när papperna skulle skickas in till ungdomsstyrelsen för beräkning av hur stora bidrag Ung Vänster skulle få.
Det handlar dels om strukturbidrag och dels pengar från Svenska Spels överskott.
Även om det är distriktet i Jämtland som nu hamnar i centrum så riktas polisanmälan mot Ung Vänster centralt och Ungdomsstyrelsen har på tisdagen också frusit alla utbetalningar till Ung Vänster.

På så vis ligger nu både Ung Vänster och SSU som föremål till granskning hos polismyndigheten pga. bidragsfusk. Höstens nyrekrytering till skolminister, Ibrahim Baylan, lurade bl.a. till sig sin plats i SSU:s förbundsstyrelse genom bidragsfusk. Baylan blev ordförande för SSU-kretsen i Umeå 1997. Samma år valdes han in i förbundsstyrelsen efter en hård strid mellan vänster- och högerfalangen i Umeå, där Baylan var högerns kandidat. I en omröstning om vilka som skulle bli kretsens ombud till SSU-kongressen vann vänstersidan, men efter att ha blåst upp medlemstalen och ha en ny för vänsterfalangen "dold omröstning", segrade Baylan ändå. Andra ledande socialdemokrater som anklagas för fusk är bl.a. EU-kommissionären Margot Wallström och justitieminister Thomas Bodström.Att fusk med skattepengar är såpass utbrett inom vänsterkartellen är skrämmande och leder knappast till ökande popularitet för politikerna ute bland medborgarna.
Det är, rent ut sagt, skandal och visar enbart på maktfullkomligheten inom den socialistiska rörelsen.
Det stinker om de röda!

Inga kommentarer: