måndag, augusti 07, 2006

Dags bryta tystnaden

Efter en härlig tids semester är det åter dags att få nytt liv i denna blogg. Det blev fyra underbara dagar i Stockholm, samt en vecka i lägenhet i Borgholm. Kunde inte bli så mycket bättre, även om mina drömmar ständigt finns i Italien.

Så här inför valupptakten finns det egentligen bara en sak som etsat sig fast i minnet av alla politiska debatter som varit i sommar. Det är Lars Leijonborg, när han stod och skanderade i Almedalen på Gotland; "Ropen skalla, herrgård åt alla!" Bättre än så kan inte socialdemokratin i dag beskrivas, där de alldeles tydligt tappat kontakten med folket. Deras ideologi kan bytas ut, från socialism till "pampism".

Dessutom är det nu bråda tider för egen del. Om bara ett par veckor flyttar jag till Linköping för att studera Internationell ekonomi, och i framtiden bli en kugge i den globala ekonomin. En dröm som går i uppfyllelse. På så vis kan man också med lätthet fly landet i tider av utvecklingsfientliga regeringar, som föredrar fattigdom före rikedom. Det blir automatiskt konsekvensen, vilket svenska politiker inom borgerligheten är alltför dåliga att trycka på. Om en regering bekämpar rikedom, blir naturligtvis fattigdom alternativet. Något "lagom" finns inte.

Inför valet skanderar socialdemokratin att "det går bra för Sverige". Visst. Vi ligger bara bland de sämsta i alla ekonomiska undersökningar. Eurostat redovisade att Sveriges arbetslöshet är någon helt annan än vad som sägs i media. Om man harmoniserar den svenska statistiken med den internationella, blir den totala arbetslösheten 8,6 procent. Ungdomsarbetslösheten, som sägs vara på väg ner, är på hela 27,5 procent. Över 500,000 svenskar sägs ha blivit pensionerade för att snygga till siffrorna, i arbetsför ålder. I samma takt är vi Europas fattigaste land om tio år. Skulle vi ha varit en amerikansk delstat, hade det rekordet redan ha slagits av Sverige med råge. I Borgholm träffade jag på två amerikaner, som förmodligen hade hjärtat till vänster då de såg svensk politik som ett föredöme. När jag sade att snittinkomsten i Sverige ligger under 3,000 dollar, vägrade de att tro mig. Nu är det dags att jobba för ett regimskifte. Bort med socialismen! Under skatter vi digna ned!

Inga kommentarer: