tisdag, februari 07, 2006

Höger och vänster krigar... om hamburgare?

Det känns lite märkligt att hamburgare kan väcka sådana starka känslor från vänsterhåll. Läs bråket enligt länkar här, här och här. Det hela är en såpa, byggt på ett okonsekvent agerande. Jag själv och en vän ertappade Ali Esbati på MacDonald´s i centrala Borås, tyckte situationen var komisk och bad om att få ta en bild, vilket vi naturligtvis inte fick. Kommunister vill kanske inte bli ertappade i fiendeland? Det samma gäller de vänsterungdomar jag träffat på i Göteborgs friskolor, likt John Bauer, som talat varmt för att de valt friskolorna då de varit bättre än de kommunala, "men skolan skulle ju lika gärna ha kunnat vara statlig". Tunga argument...

I normala fall är det MacDonald´s restauranger som får ta stryk i vänsterns våldsamma demonstrationer mot "det kapitalistiska samhället". I Sverige skulle jag dock till viss del kunna ställa mig bakom demonstrationerna, då jag är missnöjd med det samhälle som vänstern och socialdemokraterna byggt, och som de själva också demonstrerar mot 1:a maj.

I framtiden vore det vänligt om vänstern ville lägga undan sina tyngsta argument; gatustenarna, och i stället kasta hamburgare. De tycks ändå orsaka samma våldsamma känslor.

4 kommentarer:

Ali Esbati sa...

Tihi, det här blir ju bara bättre och bättre. Jag har återberättat den mycket roliga historien om "ertappandet" och er bisarra upphetsning rätt många gånger. Jag vill minnas att jag även poserade och log när ni frågade om att ta en bild, även om jag givetvis tyckte att ni var idioter, och jag noterar att jag hade och har ytterst välgrundade skäl till detta.

Christian Swedberg sa...

Bisarr upphetsning var det inte fråga om. Vi hade kommit för att lyssna till ditt tal på Stora Torget ang. "Nej till EMU", delvis pga. av att vi var aktiva inom den borgerliga nej-kampanjen och tyckte det skulle vara intressant att höra vänsterns argument.

Det du hänvisade till, ang. pressmeddelanden och allt vad det nu månde vara, sändes aldrig ut, åtminstone inte av oss eller vårat distrikt. Så intressant är det inte att se Ali Esbati äta hamburgare.

Joachim Holmqwist - Din konservativa röst! sa...

Apropå att du gärna demonstrerar på första maj Christian så skulle det vara mycket glädjande om Du hade vägarna förbi Täby nämnda datum d.å.

(m) arrangerar ett alternativt första-maj-tåg. Ypperligt tillfälle att lufta stämbanden mot (s)amhället.

Välkommen!! Droppa ett mail om DU avser att dyka upp så tar vi en öl när Du ändå är uppe.

/JH

PS - kul att Du är igång igen. Trodde Du hade bloggkraschat. DS

Christian Swedberg sa...

Tack så mycket Joachim, och tack för vänlig inbjudan. Ett mejl har också blivit skickat ;-)