torsdag, januari 12, 2006

Varning för vargen!

Svensk rätt är i dag ett hån mot medborgarna. En ledare i Göteborgsposten behandlar förra årets mest uppmärksammade fall i media. I det första fallet var det en 14 årig flicka som fick bevittna mordet på sin mor, för att sedan själv bli neddrogad och våldtagen av mördaren. Hovrätten sänkte flickans skadestånd med 100 000 kronor.

I det andra fallet blev en 29-årig man ihjälsparkad inför en rad vittnen av tre män. Under rättegången fegade vittnen ur och ändrade sina historier (utan att tingsrätten ställde sig frågan varför). Det strängaste straffet som utdelades var ett års fängelse.

Om man däremot i nödvärn, för att skydda sina får från en varg, skjuter ihjäl statens gunstling, vargen, då fungerar rättsapparaten strängt och raskt. Ett halvt års fängelse gav ett nödvärnsskott (Se här).

Ett straff är tänkt att avskräcka andra från att begå brott; att brott inte lönar sig. Med det system vänsterblocket byggt upp under allt för långvarigt regeringsinnehav, där fängelsestraff utdelas till personer som handlar i nödvärn, mot ett rovdjur, liksom våldäkt, mord och misshandel bedöms enligt svaga premisser, är det inte konstigt att de som är mest trygga i vårat samhälle i dag, är våra djur.

Halva vår befolkning, den kvinnliga, är rädda när de går ut samtidigt som våldet blir allt grövre, och man har börjat tala om en "våldtäktsepedemi". När rättsstaten sviker, och poliserna blivit färre, har människor börjat ta lagen i egna händer (Se här och här).

När skall politiker vakna? Måste våldet återigen drabba någon minister eller statligt högt positionerad för att saker och ting skall börja hända? Bryr sig inte regeringen om medborgarna?

Inga kommentarer: