måndag, februari 13, 2006

Hoppsan SSU

"Vi har gjort upp med de interna problemen", sade SSU:s företrädare då Anna Sjödin valdes till ny förbundsordförande efter att medlemsfusk och interna maktstridigheter uppdagats i media. Så tycks inte vara fallet. Förra veckan kallades Rasmus Andersson, vice ordförande för MUF Alingsås, till SSU Norra Älvsborgs årsmöte. Han har aldrig betalat medlemsavgift, och aldrig varit intresserad av att vara medlem i SSU. Från SSU:s sida försvarar man sig med att; "Ja, men han måste ju ha skrivit på någonting" (se här och här).

Av egen erfarenhet vill jag uppmana att vara försiktig med att skriva under någonting hos SSU. Under min gymnasietid skrev jag under ett upprop mot rasism. Därefter damp det ner informationsblad från SSU under ett års tid, såväl som medlemstidningen "Frihet". När jag inte betalade medlemsavgiften slutade informationen dock att komma, och efter att själv ha hört av mig till SSU står jag ej längre kvar i deras medlemsregister (förhoppningsvis).

Hos socialdemokraternas ungdomsförbund kan vi finna dem som i framtiden eventuellt skall leda landet. Att dessa ungpolitiker fostras i en anda av mygel och intriger visar upp en skrämmande bild av framtidens såväl som dagens socialdemokrati. Vad en socialdemokrat säger är uppenbarligen inte av stor vikt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Komiskt att borgarna é så bra på att påpeka vilka felaktigheter när SSU gör medans MUF:arna själva har maskotar som medlemmar. Men så är det väl när man inte sitter på den reela makten då kan man prata på glatt!

Makt medför ansvar och det är just därför SSU som ä rsossarnas ungdomsförbund har fått ta massa shit medans MUF, LUF och piff och puff har legat lågt med sina medlemsregister. Skulle va kul och se en rejäl rensning i dem registren.

Ha en trevlig dag!

Christian Swedberg sa...

Vilka maskotar? De åtgärder SSU har föreslagit, har MUf haft i decennier. Vi har en central medlemshantering. För att bli medlem i MUF, räcker det inte med en namnunderskrift. Vi måste även ha personnummer, hemadress, telefonnummer etc. Vid årets slut är det som så, att de som inte betalar medlemsavgiften får påminnelse från sitt distrikt eller CK, via brev eller telefon. Vill man inte vara medlem, stryks man ur registren. Vi blev utsatta för samma granskning som SSU.

Man kan prata på glatt, när man har rent mjöl i påsen. Illa när regeringspartiets ungdomsförbund bluffar, fuskar och ljuger.

Anonym sa...

Kommer ihåg när jag stötte på en sida skapad av ett gäng muffare. På sidan va det bara skitsnack om ssu och en massa nazist symboler m.m.... på den tiden snackade jag med en muffare i från vårgårda Janette som löste det där fint.....Det va iofs en bra tag sedan, men det jag försöker förklara att vissa försöker inte smutsa ner andra till vilket pris som helst... nej fan muffare e bra duktiga på att anmärka andras misstag.... vet inte vad man ska kalla det...moget ? eller kanske modigt?

Christian Swedberg sa...

Du kommer inte ihåg vad denna Janette hette i efternamn? Jag har gjort efterforskningar för att finna det du påstår, men har än så länge inte hittat någonting som styrker det du antyder.

Till saken: Skitsnack är inte vad detta handlar om. SSU beter sig som ett gäng omogna barn, nu senast i "Crazy Horse-fallet" där man hotat poliserna med att "kalla på Bodström" och att "ni blir poliser bara för att ni har små snoppar". Var ligger substansen i detta? Det är framtidens socialdemokratiska ledare vi talar om, de som ev. kommer att styra landet.

Anonym sa...

nee...hon gick omvårdnad på alströmmer(asås)...kommer inte ihåg va hon hette..... visst finsn det omogna typer i alla partier och ang anna så är frågan va hon gör inom ssu överhuvud taget eftersom hon igentligen kör eran politik. men men.....det jag ville påpeka va att det är så onödigt att hålla på o smutskasta varandra hela tiden. Varför inte lyfta fram det som är bra hos varandra ist.....skapa lite respekt isamhället.....