tisdag, november 08, 2005

Vilken härva...

Nu har rättegångarna mot Systembolaget börjat. Är alla butikschefer inom Systembolaget Socialdemokrater? Ursäkterna börjar kännas igen. Bosse Ringholm, f.d. finansminister, nu idrottsminister och vice statsminister, påstår att han inte hade en aning om vad som pågick i Enskedes fotbollsklubb, när han satt som ordförande. På samma sätt agerar nu butikscheferna involverade i systembolagshärvan.

Stig Davidsson är den VD som skall ha betalat ut pengar och checkar till butikscheferna. Tre av dessa har i mod och ära erkänt. Övriga fega krakar skyller på att man inte haft en aning om vem denna Stig är, men varit glada över att ha fått extra tusenlappar in på sitt konto. Andra uttrycker sig i mera förskräckta termer; "Vem är Stig? Hur hade han tillgång till mitt kontonummer?!"

Sedan har vi kategorin för de mest sorgliga. De påstår att de har fått betalt för personliga tjänster, för att ha försett Stig med hjortron, kött, svamp och bär. En socialdemokrat påstår sig ha trott att pengarna kom in för att stödja hans personvalskampanj.

Kan man vara så blåögd? Tre personer har erkänt. Man har hittat listor med tydliga poängsystem och mutor. Tror verkligen dessa människor att folk tror på deras vansinniga lögner? Att landets största korruptionsskandal skulle ha gått dem obemärkt förbi och enbart ha berört tre personer och en VD?

Bortförklaringarna från högt uppsatta inom statlig regi ter sig alltmera löjeväckande, oavsett om de kommer från Mona Sahlin, Jens Orback, Bosse Ringholm, Systembolagets chefer, eller Apoteket. Ministrar vet givetvis vad de gör (så länge de inte blir ertappade), liksom Systembolagets chefer varit fullt medvetna om vad som skett, precis som Apoteket medvetet fört ur socialdemokraternas partipropaganda från sina butiker.

Partistaten måste avskaffas, politiska utnämningar kontrolleras, samt statliga företag och monopol givas tillbaka till folket. Då kommer vi att få företrädare för Sverige värda namnet, i stället för dessa fån vi tvingas dras med i dag.

Inga kommentarer: