onsdag, maj 24, 2006

Djurskydds fascism

Djurskyddsmyndigheten har lyckats med att återigen dra åt svångremmen på Sveriges djurägare. Enligt ett nytt förslag som nu ligger på remiss, skall hästar ha sällskap. Det innebär inte att hästägarna skall umgås mera med sina djur, utan "har du häst måste du antingen skaffa en till, hysa in den i ett stall så att den får sällskap av andra hästar eller sälja den". Dessutom skall inga nya spiltor för hästar tillåtas byggas i Sverige, enligt SVT. "Om man inte kan ge hästen de rätta sociala förutsättningarna bör man nog fundera på att sälja den", säger Åsa Regnander-Dahl.

En uppmaning i all välvilja till myndigheten, är att hålla koll på min grannes akvarium. Han har bara en guldfisk i denna vattenfyllda tank. Det kan väl ändå inte vara särskilt bra för fiskens hälsa att vara så ensam?

Det är uppenbart att Djurskyddmyndighetens problem ligger i att det finns människor. Attityden är den att häst-dagis måste införas för att "skydda hästar från människor". Det är väl bara en tidsfråga innan myndigheten slår fast att katter och hundar trivs bäst i "sociala kollektiv", och att det skall vara olagligt för alla dessa ondskefulla människor att äga djur.

1 kommentar:

Anonym sa...

Your website has a useful information for beginners like me.
»